VENIT CA TURIST ...

PLECAT CA PRIETEN

Aici, la Beliş natura ascunde atâta frumuseţe încât nu ştii unde să-ţi arunci mai întâi privirea : la falnicii brazi ce îmbracă într-o mantie verde pantele munţilor, la pâraiele şi lacul ce-şi strecoară apele cristaline sau la constelaţia de floricele ce te întâmpină la tot pasul, spunându-ţi parcă :

 

" BINE AI VENIT ! "

...un colţ de ţară unde se îmbină armonios bogăţii , frumuseţi naturale şi realizări umane ,care prin prezenţa şi pitorescul lor impresionează pe orice călător. Varietatea formelor de relief şi ecosistemul ce le imbracă transformă totul în locuri de desfătare. Pe bună dreptate locuitorii se mândresc cu trecutul istoric al acestor locuri: cu lancea lui Horea, cu pumnul lui Iancu, cu eroii de la 1918, şi nu în ultimul rând cu cei ce au facut prima revoltă în comunism în anul 1951 cerându-şi drepturile de moţi, dar şi cu peisajul natural, încât cel ce viziteză găseşte aici frumuseţe , echilibru dar şi omenie. Oriunde ai drumeţi e cu neputinţă să nu-ţi duci paşii pe cărări pe care , cu puţină imaginaţie poţi să fii alături de personaje, de fapte deosebite, momente şi întâmplări pe care timpul şi-a pus pecetea istorică. Oamenii asemenea Apusenilor sunt dârji, frumoşi , senini sau întunecaţi, drepţi, neclintiţi dar în primul rând ospitalieri cu cei ce le trec pragul cu gând bun. Cineva spunea că simfonia munţilor nu se învaţă la oraş ( în faţa calculatorului ) ci cutreierându-i de la un capăt la altul.
Haideţi şi vedeţi minunile din Apuseni şi o să plecaţi de aici mai împliniţi, mai frumoşi, şi mai buni.

Călătorule, numai dacă umblii găseşti

Nu călătorim atât pentru a vedea lumea, cât pentru a o înţelege şi poate pentru a ne înţelege. Te invităm să găseşti locuri pline de farmec pe care cu siguranţă le vei păstra în minte şi în suflet să te priveşti în oglinda lacului pentru a te găsi pe tine, să respiri aerul curat al muntelui cu miros de răşină.